Луганські пенсіонери можуть отримати додаткову грошову допомогу від ООН

Луганські пенсіонери можуть отримати додаткову грошову допомогу від ООН

Пенсіонери, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, можуть отримати грошову допомогу за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН).

Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Перелік одержувачів виплат визнається з урахуванням інформації, що міститься в базах даних ПФУ.

Виплата допомоги проводиться без звернення особи до ВПП чи до Пенсійного фонду України.

Право на отримання додаткової грошової допомоги в межах реалізації проєкту мають пенсіонери, які відповідають таким умовам:

  • отримують пенсію в розмірі меншому за 3250 грн (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсаційної виплати, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, установлених законодавством);
  • проживають на територіях активних або можливих бойових дій (за переліком, визначеним наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309);
  • не отримували з 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 р. № 332 “Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам”.

Виплата додаткової грошової допомоги припиняється у разі, якщо пенсіонер перестає відповідати хоча б одній із зазначених умов.

Кошти від ВПП ООН можуть отримати пенсіонери, які проживають у регіонах активних або можливих військових дій Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Виплата проводиться на банківські рахунки пенсіонерів або через відділення АТ “Укрпошта“.

Період, протягом якого надається щомісячна додаткова грошова допомога від ВПП ООН, залежить від фінансування проєкту.

Нагадаємо, фахівці Міністерства у справах ветеранів України розробили інфографіку порядку компенсації на придбання житла для ветеранів війни, членів родин загиблих захисників і захисниць.