ЛОВА: У Привіллі та Новодружеську світло з’являлося лише на час псевдореферендуму

ЛОВА: У Привіллі та Новодружеську світло з’являлося лише на час псевдореферендуму

За час окупації у Новодружеську та Привіллі світло увімкнули лише на п’ять днів псевдореферендуму. Майже уся субвенція з рф на медицину йде на оплату лікарнями захоплених територій комунальних послуг.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

У ЛОВА нагадали, що Новодружеськ та Привілля – міста поряд з окупованим Лисичанськом – знеструмлені. Окупаційна влада обіцяє відновити там електропостачання з літа 2022 року.

“Називали ремонтів дати, які чомусь співпадали зі строками різного виду голосувань. Але в населених пунктах світла немає й досі. Підключили лише раз – на п’ять діб під час псевдореферендуму. Волевиявлення завершилося – вимкнули знов. Тепер місцеві сподіваються, що електроенергію подадуть хоча б на дні виборів президента рф”, - розповіли в обласній адміністрації.

Також зазначається, що напередодні виборів загарбники багато говорять про багатомільйонні субвенції, начебто надані на розвиток та відбудову медицини окупованих регіонів. Спираючись на інформацією з відкритих джерел, у ЛОВА зазначають, що майже всі виділені гроші повертаються у зворотному напрямку – на рахунки надавачів комунальних послуг.

“Так, зі 788 мільйонів рублів на опалення спрямовано 303,6 мільйонів, на рахунки інших постачальників – ще 187,5 мільйонів. 153,1 мільйон – на обслуговування техніки сторонніми організаціями. Загалом майже 650 мільйонів від загальної суми надходжень витрачено на закупівлю ресурсів у росії. Про покращення медичного обслуговування мова не йде”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Привіллі майже не залишилося місцевого цивільного населення.