Що відбувається в рф: дрони підірвали калузький НПЗ, у Бєлгороді обстріл перервав вибори путіна

Що відбувається в рф: дрони підірвали калузький НПЗ, у Бєлгороді обстріл перервав вибори путіна

Ракетний обстріл перервав вибори російського диктатора володимира путіна у Бєлгороді, дрони атакували НПЗ у Калузькій області, а також аеродром у Воронезькій області

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ рф, а також місцеві пабліки.

Люди, які прийшли проголосувати у Бєлгороді, були змушені залишити виборчу дільницю і ненадовго спустилися в притулок, повідомило російське держагентство "РИА Новости".

За даними Міноборони рф, над регіоном збили сім снарядів Vampire. Видання 7х7 пише, що у Білгороді зайнялося кілька машин. За попередніми даними, під обстріл потрапила школа, а у кількох багатоквартирних будинках вибиті вікна.

Крім того, у прикордонних районах Бєлгородської області триває евакуація, написав у своєму Telegram-каналі губернатор В'ячеслав Гладков.

"За підсумками ночі, близько 400 мешканців Гори-Подолу, Глотового та Козинки за їх згодою були вивезені зі своїх будинків", - повідомив він. Гладков зазначив, що мешканцям, які вирішать переїхати, буде нададуть допомогу.

Жителі Грайворона та інших населених пунктів округу залишають будинки та шукають житло у більш віддалених від кордону місцях, пише видання ASTRA.

Наприклад, у селищі Борисівка, що за 30 км від Грайворона, спостерігається сплеск оголошень про пошук житла, а також повідомлень з пропозиціями заселити біженців, стверджує видання. Мешканці Борисівки також пропонують звертатися за тимчасовим розміщенням до місцевого монастиря.

Рано вранці у Калузькій області зафіксували момент влучання дрону в НПЗ, вибух і пожежу.

ASTRA пише, що пошкоджено обладнання НПЗ "Перший завод". Раніше губернатор Калузької області Владислав Шапша заявив, що в регіоні збиті чотири безпілотники. ASTRA з'ясувала, що збитий лише один, і опублікувала відео удару та пожежі.

Видання "УП" з посиланням на свої джерела в ГУР пише, що атака на НПЗ - це операція українських розвідників: "Це підприємство путінський режим використовував у військових цілях".

Дрони також атакували військовий аеродром у Воронезькій області. У міських пабліках повідомляється, що жителі чули вибухи та стрілянину, уламки одного з дронів знайшли на авіабазі. Раніше цей аеродром вже атакували дрони, це сталося 13 березня. 

Нагадаємо, 13 березня легіон "Свобода росії", Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон заявили, що завдаватимуть ударів по військовим позиціям армії рф у Бєлгороді і Курську, звідки ведуться обстріли території України.

Вранці, 14 березня, вони повторили цю інформацію і звернулися до мешканців із закликами евакуюватися.