Для рубіжан на Закарпатті планують звести модульне житло

Для рубіжан на Закарпатті планують звести модульне житло

За підтримки Товариства Червоного Хреста України на Закарпатті планують реалізувати проєкт з забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб з Рубіжанської громади.

Про це повідомляє начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко. 

Він розповів, що днями побував на Чернігівщині, де наприкінці минулого року за підтримки Товариства Червоного Хреста України побудували модульне містечко для громадян, які втратили власне житло внаслідок бойових дій.

“Цікавилися досвідом Чернігівської громади у плануванні та реалізації проєкту, а також проблемами під час будівництва містечка. Зустріч була спрямована на обговорення технічних питань, управління проєктом на різних етапах та отримання практичних напрацювань”, - зауважив Юрченко.

За його словами, модульне містечко там включає сім двоповерхових будиночків на 112 квартир. Квартири укомплектовані побутовою технікою та меблями. Прибудинкова територія має дитячі та спортивні майданчики.

“У межах реалізації проєкту по забезпеченню тимчасовим житлом ВПО Рубіжанської громади спільно з Товариством Червоного Хреста України на Закарпатті, на території Батівської селищної ради Берегівського району передбачається початок будівництва ідентичного модульного містечка”, - розповів керівник Рубіжанської МВА.

Він зауважив, що до комплексу входитимуть дві двоповерхові будівлі загальною кількістю 32 квартири.

Нагадаємо, Лисичанська МВА облаштовує шелтер для ВПО на Кіровоградщині.