"Один кандидант занадто старий і психічно непридатний", - Байден пожартував про Трампа

"Один кандидант занадто старий і психічно непридатний", - Байден пожартував про Трампа

У суботу, 16 березня, президент США Джо Байден розкритикував колишнього президента Дональда Трампа та пожартував про його психічний стан.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що це відбулося під час виступу Байдена на обіді в клубі Gridiron, що стало вашингтонською традицією, яка почалася ще в 1880-х роках.

"Поява Байдена на вечері, під час якої політики та журналісти обмінюються жартівливими висловлюваннями в офіційній справі з білою краваткою, стала першою особистою появою президента після колишнього президента Дональда Трампа у 2018 році", - пояснює видання.

Підкреслюється, що 81-річний Байден нещодавно висунувся від Демократичної партії на цьогорічних президентських виборах і зіткнеться з 77-річним Трампом у матчі-реванші в листопаді.

У Reuters зазначають, що Джо Байден "намагається залицятися до виборців, підвищити свій низький рейтинг і розвіяти побоювання, що він занадто старий, щоб знову балотуватися".

"Один кандидат занадто старий і психічно непридатний для того, щоб бути президентом. Інший — це я", - заявив Байден у суботу перед понад 650 гостями, серед яких були президент Ірландії Лео Варадкар, засновник Amazon і власник Washington Post Джефф Безос, і генеральний директор TikTok Шоу Цзі Чу, чий бізнес у США може бути заборонений Байденом.

Кампанія Трампа не відповіла на запит про коментарі.

Також чинний президент США підкреслив важливість преси, яка, за його словами, не є "ворогом народу", на відміну від попередніх зауважень Трампа щодо ЗМІ.

Він також говорив про війну в Україні з прем'єр-міністром Естонії Каєю Каллас, яка була присутня на суботній вечері.

"Ми не будемо схилятися, вони не схилятимуться, і я не схилятимуся", - сказав Байден.

Нагадаємо, що Дональд Трамп назвав Байдена "ідіотом" та звинуватив його у погрозах путіна.