Зробить потенційно непопулярний крок – прогноз CNN щодо подальших дій путіна після виборів

Зробить потенційно непопулярний крок – прогноз CNN щодо подальших дій путіна після виборів

Після своєї "перемоги" на виборах путін може розпочати "запуск війська в м'ясорубку".

Про це пише CNN.

"Президентські вибори в росії ніколи не були пов'язані з демократією. Водночас перемога в першому турі дасть путіну нову печатку легітимності та, ймовірно, надішле чіткий сигнал: війна з Україною повністю підтримується росіянами", - йдеться у тексті матеріалу.

Зазначається, що у своєму зверненні до російського народу напередодні виборів путін закликав виборців проголосувати на знак національної єдності.

Він заявив, що народ росії є однією великою родиною.

Але водночас натякнув на те, що після його переобрання "перед нами стоїть багато завдань".

"Поступовий прогрес рф на сході України обернувся жахливою людською ціною. Тривають припущення, що путіну та його генералам може знадобитися розпочати новий раунд післявиборчої мобілізації, щоб запустити війська в м’ясорубку", - підкреслює видання.

CNN пише, що після початкових невдач росії у спробі оточити Україну з трьох боків і захопити Київ, Путін оголосив про часткову мобілізацію у вересні 2022 року. Але рф продовжує вести війну на виснаження на 1000-кілометровому фронті. Деякі оглядачі вважають, що Путіну доведеться почекати до завершення виборів, щоб зробити потенційно непопулярний крок – ще один великий призов.

"І незалежно від того, як путін розв'язує кадрову проблему своєї країни, на порядку денному є ще один, ймовірно, пункт. Репресії проти російської внутрішньої опозиції – того, що від неї залишилося – можуть продовжуватись невпинно", - наголошує видання..

CNN додає, що передбачити курс дій путіна після виборів – складна справа. Російський лідер короткостроково захистив свою економіку санкціями; його фабрики патронів перевищують виробництво США та їхніх європейських союзників, і політичний ландшафт очищений від будь-якої конкуренції.

"Але війна завжди непередбачувана. І якими б не були спроби Путіна розгорнути ситуацію на свою користь, довготермінові проблеми росії – демографічний спад, вартість війни та санкцій, а також притаманна крихкість одноосібного правління – навряд чи зникнуть до того, як Путін балотуватиметься на шостий термін", - підсумовує CNN.

Президентські вибори в росії відбувалися з 15 до 17 березня. Також вони проводилися на тимчасово окупованих територіях.

путін "набрав" 87,31% голосів.

Нагадаємо, що у Сєвєродонецьку голосували тиждень, але "лнр" не дотягнула до "рекордної явки".