До суду направили обвинувачення стосовно участі пасічника у «виборах»

До суду направили обвинувачення стосовно участі пасічника у «виборах»

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно «голови лнр». Йому інкримінують участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території, публічні заклики до їх проведення та добровільне обрання до незаконного органу влади (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Розслідування встановило, що з 1-го по 10 вересня 2023 року відповідно до законодавства рф та самопроголошеної «лнр» на окупованих територіях Луганської області відбулися незаконні «вибори депутатів народної ради та депутатів представницьких органів муніципальних утворень лнр першого скликання».

23 вересня минулого року фігуранта переобрали на посаду «голови лнр» за поданням президента росії. Він присягнув на вірність конституції рф і псевдореспубліці.

«Фігурант продовжує вести активну антиукраїнську діяльність на території псевдореспубліки. Систематично бере участь у пропагандистських медійних кампаніях кремля», – зазначили у прокуратурі.

Також у відомстві повідомили, що обвинувачений, як «очільник лнр» разом із представниками рф раніше створив умови для анексії Луганської області через проведення фіктивного «референдуму» і підписання договору про «приєднання» регіону до росії.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, у 2022 році за матеріалами СБУ «голова лнр» леонід пасічник отримав підозру у колабораційній діяльності.