США вважатимуть путіна президентом рф: "Продовжимо працювати з цією реальністю"

США вважатимуть путіна президентом рф: "Продовжимо працювати з цією реальністю"

У США не вважають президентські вибори в рф вільними і чесними, але констатують, що володимир путін є президентом рф.

Про це сказав радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу, повідомляє "Голос Америки".

“Реальність така, що президент путін є президентом росії. І ми маємо сприймати цю реальність в контексті війни в Україні та іншої агресії, яку веде росія. А також в контексті будь-яких інших кроків, що суперечать національним інтересам США, які ми вже бачили від цього президента та від російської федерації під його керівництвом. І ми продовжимо працювати з цією реальністю”, – сказав він.

Салліван додав, що у результатах цих виборів не було нічого непередбачуваного.

"Тому що путін закрив політичний простір та придушив політичних опонентів. Деякі з них трагічно загинули. Тож в цих виборах не було нічого вільного або чесного, і результат був заздалегідь визначеним”, –  зазначив Салліван.

“Я думаю, що Джейк Салліван дуже добре прокоментував це питання. Зокрема, як він сказав, очевидно, що путін є лідером росії. Водночас результати, теж очевидно, були передбачувані. Ніхто не шокований результатами цих виборів”, – додала прессекретарка Білого Дому Карін Жан-П’єр.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з російським диктатором володимиром путіним і привітав його з перемогою на "виборах".

Уряд Німеччини 18 березня заявив, що не визнаватиме путіна президентом і не називатиме його так.

Країни Європи поставили під сумнів законність російських виборів, на яких путін проголосив свою перемогу. В Євросоюзі заявили, що результати виборів путіна на окупованих українських територіях вважають недійсними.