В ISW озвучили, хто відповідальний за теракт в рф

В ISW озвучили, хто відповідальний за теракт в рф

Терористичне угруповання "Ісламська держава", ймовірно, причетне до теракту у "Крокус Сіті Холі" в Підмосков’ї, що стався 22 березня.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Влада рф заявила, що затримала чотирьох нападників і ще сімох осіб, причетних до теракту в концертному залі "Крокус Сіті Хол" 22 березня, у п'ятницю, в результаті якого, згідно з даними російської влади, загинуло щонайменше 133 цивільних особи.

Російські джерела переважно стверджують, що всі нападники є громадянами Таджикистану, а речник МВС росії Ірина Волк заявила, що жодна з осіб, які нібито вчинили напад, не є громадянами рф.

Водночас в росії також поширили кадри, на яких російські силовики допитують осіб, що або погано розмовляють російською мовою, або спілкуються через перекладачів.

"ІДІЛ Amaq взяло на себе відповідальність за атаку в ніч на 22 березня, стверджуючи, що бойовики напали на "велике зібрання християн" на околиці Москви", - нагадують експерти.

Пізніше агентство опублікувало розмите зображення чотирьох бойовиків, які стоячи перед прапором Ісламської держави стверджували, що здійснили "найжорстокішу атаку за роки".

За оцінкою аналітиків, це повідомлення узгоджується з "точки зору стилю, брендингу та мови з попередніми заявами Amaq щодо інших атак".

За оцінками ISW, ІДІЛ з великою ймовірністю несе відповідальність за напад на "Крокус Сіті Хол".

Попри ці докази, рф все ще намагається звинуватити Україну в теракті.

Нагадаємо, що вчора путін звернувся до росіян зі звернення щодо теракту.