Польські фермери не випускають вантажівки з України на двох пунктах пропуску: де саме

Польські фермери не випускають вантажівки з України на двох пунктах пропуску: де саме

Рух вантажних транспортних засобів у бік Польщі в пунктах пропуску “Ягодин” і “Рава-Руська” повністю заблокований польськими протестувальниками.

Про це повідомив 24 березня речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив в ефірі телемарафону.

Так, на пунктах пропуску “Ягодин” та “Рава-Руська польські фермери не пропускають жодні вантажні транспортні засоби, які слідують з України в Польщу. В черзі перебувають близько 500 вантажівок.

"Тут за останній період маємо нульові показники перетину кордону на виїзд з України. Звісно, що певну кількість вантажних транспортних засобів вони пропускають в бік України, але це далеко від ідеалу, від тих можливостей кожного з цих напрямків", - розповів він.

Речник ДПСУ також заявив, що в бік України, зокрема, через пункт пропуску "Ягодин" за минулу добу проїхали близько 60 вантажівок.

28 березня має відбутися міжурядова зустріч України та Польщі, на якій сторони представлять спільну позицію щодо розблокування кордону.

Головними вимогами польських фермерів залишаються відмова уряду Польщі від Європейського зеленого курсу і блокада агропродукції з України.

Нагадаємо, що польські фермери не домовилися з урядом країни.