Байден пропонує підвищити податок для мільярдерів США, щоб "захистити Україну від м'ясника путіна"

Байден пропонує підвищити податки для мільярдерів США, щоб "захистити Україну від м'ясника путіна"

Президент США Джо Байден пропонує підвищити федеральний податок для американських мільярдерів з 8.2% до 25%, щоб у тому числі "захистити Україну від м'ясника путіна".

Про це Байден сказав під час виступу у Північній Кароліні.

"Ви знаєте, скільки мільярдерів в Америці? Зараз є тисяча мільярдерів. Ви знаєте, який середній податок вони платять — федеральний податок? 8,2 відсотка. Якби вони просто заплатили 25 відсотків — це не найвищий показник — 25 відсотків — ви знаєте, що це дасть? Це залучить 40-400 мільярдів доларів протягом наступних 10 років. Уявіть, що ми могли б з цим зробити. Ми могли б принципово скоротити федеральний дефіцит. Ми могли б подбати про домашню допомогу. Ми могли б зробити так багато речей — непрямих — включно з тим, щоб нарешті захистити Україну від того м'ясника путіна", - сказав Байден.

Він додав, що бачить майбутнє, де американці врятують планету від кліматичної кризи, а  США від насильства зі зброєю". 

Нагадаємо, у лютому Байден говорив про зміну клімату під час збору коштів у Сан-Франциско, коли назвав путіна абревіатурою фрази "сучий син" - "crazy SOB".

"Це остання екзистенційна загроза - клімат. У нас є божевільний "сучий син", як той хлопець путін та інші, і ми завжди повинні турбуватися про ядерний конфлікт, але екзистенційна загроза для людства – це клімат", – сказав він.