У Великій Британії визнали, що їхні військові не змогли б воювати з росією довше двох місяців

У Великій Британії визнали, що їхні військові не змогли б воювати з росією довше двох місяців

Велика Британія не могла б воювати з росією більше двох місяців, визнав заступник начальника штабу оборони генерал-лейтенант сер Роб Магован.

Його цитує Telegraph.

Магован сказав, що збройним силам Об'єднаного Королівства доведеться керувати "операційним ризиком", пов’язаним з відсутністю ресурсів, які він хотів би бачити під час майбутніх війн.

Це сталося після того, як Грант Шеппс, міністр оборони, сказав депутатам, що він лобіював у Ріші Сунака та Джеремі Ханта виділення більших грошей на оборону в останньому бюджеті, але не зміг забезпечити збільшення.

Виступаючи перед членами парламенту в комітеті з питань оборони Палати громад, старший офіцер Королівської морської піхоти Магован сказав: "Ми дуже чітко заявили, що сума грошей, яку ми зараз витрачаємо на боєприпаси... яка є значною... не відповідає, у всіх сферах загрози, з якими ми стикаємося. Ми чітко дали зрозуміти, що нам потрібно витрачати більше грошей, понад програму рекордів, на те, що ми називаємо інтегрованою протиракетною обороною".

Telegraph зазначає, що Коли Марк Франсуа, колишній міністр збройних сил Британії, сказав йому, що Велика Британія "не могла б битися з  путіним більше ніж пару місяців у повній стрілянині, тому що у нас немає боєприпасів і запаси обладнання для цього, це правда, чи не так?", –  Магован визнав, що це правда.

Шаппс додав, що будь-який такий конфлікт буде вестися разом із союзниками по НАТО, які можуть колективно перевершити росію, а не Великою Британією окремо.

Він сказав: "Людям, які спостерігають і чують, що Сполучене Королівство не готове до війни виключно з росією, важливо розуміти, що оскільки ми в НАТО і [угода про взаємну оборону] існує стаття 5, ми ніколи не будемо в цій ситуації".

За інформацією Telegraph це сталося після того, як оборонний комітет Палати громад виявив, що "все більше перенапружені" Збройні сили Великої Британії не готові до війни з росією.

Було встановлено, що уряд "ніколи не досягне готовності до бойових дій або стратегічної готовності» без термінових реформ, спрямованих на подолання кризи найму, а також потребуватиме значного збільшення запасів зброї та боєприпасів у Британії".

Нагадаємо, на початку вторгнення рф в Україну у 2022 році союзники розраховували, що ЗСУ зможуть боротися з російською армією лише протягом від двох тижнів до двох місяців.