Більшість нардепів знову не з'явилися на роботу у Верховну Раду: парламент нічого не проголосував

Більшість нардепів знову не з'явилися на роботу у Верховну Раду: парламент нічого не проголосував

У Верховній Раді сьогодні на засіданні, 28 березня, знову немає кворуму, воно завершилося без ухвалення рішень.

Про це повідомляє низка нардепів, зокрема Ірина Геращенко і Ярослав Железняк, а також рух "Чесно", який слідкує за роботою ВР.

Геращенко розповіла, що у парламенті виступила голова Національних зборів Французької Республіки Яель Брон- Піве, також вона зустрілася з представниками ВР. парламенті.

За словами Геращенко, виступ перервала повітряна тривога, а після зала парламенту була майже порожня.

Железняк додав, що після відбою тривоги у залі були присутні тільки 109 народних депутатів.

"Нічого не проголосували. Провалили три блокуючих Постанови: №9667-1П про  уточнення правових засад регулювання Фондом участі банків у системі гарантування вкладів фізичних осіб (17 голосів). №10313П та №10313-1П1 щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист (41 та 41 голосів) На цьому засідання у березні завершились. Все…потужно попрацювали", - зазначив Железняк.

Рух "Чесно" пише, що одна з беззаперечних причин, що призвела до таких негативних наслідків у ВР, – це "режим роботи, в якому парламент працює останні два роки після запровадження воєнного стану і який став чудовим форматом для нардепів-прогульників".

"Багаторічна відсутність календарного плану роботи Верховної Ради з класичними пленарними тижнями, погоджувальною радою по понеділках та годиною запитань до уряду щоп’ятниці, а також тижнями роботи нардепів у комітетах та в округах сформувала дуже зручний для прогульників формат “роботи”. Вони можуть понад рік бути фізично відсутні у Раді та не голосувати за ухвалення рішень, але дистанційно брати участь у засіданнях комітету у відеорежимі", - зазначає "Чесно".

Нагадаємо, Верховна Рада 15 березня зібралася на засідання вперше на три тижні і ухвалила лише одне рішення.