Стрибунам у воду, які представляють Луганщину на міжнародних змаганнях, призначили стипендії президента

Стрибунам у воду, які представляють Луганщину на міжнародних змаганнях, призначили стипендії президента

Згідно з Указом Володимира Зеленського № 196/2024 «Про деякі питання виплати стипендій Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів» відповідні стипендії призначені багатьом спортсменам та їхнім наставникам. Серед них – й представники Луганщини.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Зокрема, за підготовку стрибунів у воду, які посіли другі місця на чемпіонаті світу 2023 року, стипендії у розмірі 6 прожиткових мінімумів для працездатних осіб призначені тренерам – Тамарі Токмачовій та Іллі Целютіну.

За перемогу на минулорічному чемпіонаті Європи стипендії від глави держави отримали Олег Колодій (у розмірі 9 прожиткових мінімумів для працездатних осіб) та Лариса Афанасьєва, яка тренує спортсмена (у розмірі 4,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

За друге місце на чемпіонаті Європи 2023 року – Соф’я Есман (у розмірі 8 прожиткових мінімумів для працездатних осіб) та її наставниця Тетяна Погребна (у розмірі 4 прожиткових мінімумів для працездатних осіб).

Стипендії за перше місце на чемпіонаті Європи 2023 року серед молоді нараховані Алісі Мєшковій та Діані Шевченко (кожній – у розмірі 6 прожиткових мінімумів для працездатних осіб).

Нагадаємо, пауерліфтерці з Луганщини Наталії Олійник призначили президентську стипендію.