Польські фермери блокують два пункти пропуску, але планують поновити блокаду на ще одному напрямку – ДПСУ

Польські фермери блокують два пункти пропуску, але планують поновити блокаду на ще одному напрямку – ДПСУ

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок по двох пунктам пропуску. Вони пропускають лише по кілька вантажних транспортних засобів на годину або взагалі обмежують їхній рух.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко для Укрінформу.

Демченко заявив, що 2 квітня польські фермери також планують поновити блокування у напрямку пункту пропуску "Угринів-Долгобичув". У четвер, 28 березня, вони тимчасово припинили свої дії на період Великодніх свят.

Проте станом на сьогодні блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська".

"Через «Ягодин» та «Рава-Руська» польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. На цих напрямках останній період фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України", - сказав Демченко.

Зазначається, що через "Ягодин" пропускають на виїзд з Польщі вкрай малу кількість вантажівок за добу. Наприклад, за минулий день таких було 70.

Андрій Демченко розказав, що станом на ранок, на двох заблокованих напрямках в чергах на території Польщі загалом перебуває 500 вантажівок, по 250 навпроти кожного з них. Легкові автівки та автобуси скрізь вільно перетинають кордон. Але для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.

Також речник нагадав, що раніше польські фермери припинили блокувати рух вантажівок по таких пунктах пропуску:

  • "Краківець";
  • "Шегині";
  • "Устилуг".

Тут наразі відбувається інтенсивний рух як на виїзд з України, так і на в’їзд.

Крім того, черги на території Польщі ще зберігаються на напрямку "Краківця" – 950 вантажівок, "Шегині" – 600. До того ж при нинішній інтенсивності руху водіям не доводиться тижнями стояти в чергах.

Нагадаємо, що 28 березня зустрілися уряди України та Польщі для українсько-польських урядових консультацій.