У США голосування за допомогу Україні можуть відкласти ще на кілька тижнів, — Bloomberg

У США голосування за допомогу Україні можуть відкласти ще на два тижні, — Bloomberg

Голосування у Палаті представників Конгресу щодо допомоги Україні у війні, ймовірно, відбудеться через кілька тижнів або більше.

Про це пише Bloomberg.

Спікер Палати Майк Джонсон підвищив очікування в інтерв’ю Fox News у неділю, заявивши, що Палата представників приступить до допомоги Україні "одразу", коли законодавці повернуться наступного тижня після двотижневих великодніх канікул.

Видання зазначає, що команда Джонсона не поділилася жодним детальним планом щодо пакету допомоги законодавцям-республіканцям і, схоже, не визначила, на яких поступках він наполягатиме від адміністрації Байдена, що ускладнює отримання підтримки вчасно до голосування наступного тижня, – заявили представники партії.

Прессекретар Джонсона Тейлор Хаулсі сказав, що обіцянка спікера щодо швидких дій не мала на меті передати конкретний кінцевий термін і що Джонсон "озвучує членів" з усієї партії щодо плану. Хаулзі відмовився детальніше описувати консультації спікера.

Нагадаємо, в інтерв'ю Fox News спікер Майк Джонсон зазначив, що додасть нові умови допомоги Україні. За словами Джонсона, ці умови можуть включати конвертацію допомоги в позику, яку зрештою буде зобов’язана повернути Україна, конфіскацію російських активів як компенсацію та скасування заморожування адміністрацією Байдена нових ліцензій на експорт скрапленого газу.

У лютому Сенат ухвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму $95 млрд, з цієї суми 60 млрд - українська допомога, але Джонсон відмовився дати дозвіл на голосування у Палаті представників.