Латвия передасть Україні дрони на 1 млн євро і готує спільне виробництво БПЛА

Латвия передасть Україні дрони на 1 млн євро і готує спільне виробництво БПЛА

Уряд Латвії передасть Україні партію дронів вартістю 1 млн євро, а також Латвія братиме участь у спільному виробництві БПЛА для українських Збройних сил.

Про це стало відомо на пресконференції прем’єр-міністерки Латвії Евіки Сілінії з українським прем’єром Денисом Шмигалем.

Крім того, Латвія готова і надалі підтримувати Україну на рівні 0,25% від ВВП щорічно. "Очікуємо що вже найближчим часом запустимо й спільне виробництво безпілотників для потреб українських Сил оборони", - зазначив Шмигаль.

Також сторони домовилися, що цьогоріч чергова кількість українських воїнів зможе пройти лікування в Латвії.

Сілінія заявила, що Латвія вже цього місяця передбачила наступний пакет військової допомоги. Він містить матеріально-технічні речі, амуніцію та озброєння. "Особливо амуніція дуже важлива для України. Це ми також обговорили сьогодні з прем’єр-міністром України. Дуже важливі речі: транспорт, зброя та індивідуальне екіпірування”, – зазначила вона.

Також Латвія приєдналася до коаліції дронів і паралельно працює у цьому напрямку. Незабаром Україна отримає партію безпілотників.

“Зовсім скоро ми плануємо надіслати перші дрони загальною вартістю на один мільйон євро. Дрони вже перевірені. Наші колеги визнали їх такими, які відповідають усім вимогам”, – додала Сіліня.

За її словами, Латвія підтримала ініціативу Чехії щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України. Латвія внесе 10 млн євро.