Ідентифікація пенсіонерів-ВПО: Ощадбанк почав розблокування карток

Ідентифікація пенсіонерів-ВПО: Ощадбанк почав розблокування карток

Банківські картки отримувачів пенсій та соцвиплат в Ощадбанку, які пройшли ідентифікацію, почали розблоковувати. Це стосується переселенців, яких взяли на облік до 24 лютого 2022 року.

Відповідне питання розглянули на щотижневому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО, повідомляє Мінреінтеграції.

«По перших 59 зверненнях, які були передані Пенсійним фондом України на опрацювання до 27 березня 2024 року, вже почала відбуватися відеоідентифікація для зняття лімітів. У зв’язку з цим Ощадбанк повідомив, що вдалося зв’язатися із майже 30 клієнтами банку, картки яких у результаті були розблоковані», - йдеться у повідомленні.

За даними міністерства, до Ощадбанку передали вже близько 300 звернень ВПО щодо розблокування карток, які надійшли на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 та до громадської організації «Донбас СОС».

На цей момент, зазначає Мінреінтеграції, процедура щодо розблокування карток цієї категорії громадян можлива тільки через Viber.

«Наразі розглядається можливість розширення Ощадбанком каналів для контактування з клієнтами, які перебувають на ТОТ. А також врахування потреб осіб із порушеннями зору чи слуху під час проведення відеоідентифікації шляхом залучення перекладача жестової мови або персонального асистента», - розповіли у відомстві.

Раінше повідомлялося, що пенсіонерам, які стали на облік як ВПО до 24 лютого 2022 року, до з’ясування обставин припинять зарахування виплат на картковий рахунок, якщо карткою не користувалися протягом тривалого періоду.