Шмигаль доручив розробити справедливу постанову про бронювання від мобілізації

Шмигаль доручив розробити справедливу постанову про бронювання працівників

Прем'єр Денис Шмигаль доручив міністерствам розробити оновлену постанову про бронювання працівників і визначення критично важливих підприємств.

Про це Шмигаль заявив на засідання уряду.

"Наші військові захищають Україну на передовій, але для їх забезпечення потрібна працююча економіка та інфраструктура. Одним із ключових питань в цьому напрямку є справедливе і раціональне бронювання військовозобов’язаних. Працівників підприємств, які дійсно критично важливі. Тут не має бути жодних спекуляцій і маніпуляцій.Тому даю доручення профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену, більш справедливу постанову про бронювання та визначити вичерпний перелік об’єктів та підприємств критичної інфраструктури", - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, 8 квітня стало відомо, що працівники єдиного телемарафону підлягають бронюванню від мобілізації. Крім того, мінкульт додав до списку підприємств, які вважаються критично важливими для забезпечення життєдіяльності населення під час мобілізації, "Пересувний цирк України".

Цей факт викликав обурення українців у соцмережах.

Водночас виконуючого обов'язки міністра культури та інформполітики Ростислава Карандєєва обурив "хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа", зокрема працівників цирку. Він назвав це неповагою до цих працівників.