рф знищила Трипільську ТЕС – що відомо

рф знищила Трипільську ТЕС – що відомо

Унаслідок масованої ракетної атаки в ніч на 11 квітня російська армія повністю знищила Трипільську ТЕС в Київській області.

Про це повідомив голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота для інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна".

"Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі", - наголосив він. 

Зазначається, що унаслідок атака в турбінному цеху сталася масштабна пожежа. Наразі на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню.

Варто додати 25 липня 2022 року росія окупувала Вуглегірську ТЕС на Донеччині.

А 22 березня 2024 року країна-агресорка повністю знищила Зміївську ТЕС у Харківській області.

Тому на даний ПАТ "Центренерго" втратило 100% генерації.

Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, експерт сфери ЖКГ, розповів у коментарі для ТСН, що Україна втратила маневрові потужності.

"Але про блекаут для Київської області не йдеться. Унаслідок виведення з ладу Трипільської ТЕС можливі тимчасові блекаути саме у період пікових навантажень у трьох областях України та Києві", - пояснив він.

Зокрема експерт додає, що через ушкодження Трипільської ТЕС, можливі відключення електрики у години пікового навантаження, тобто з 7:00 до 10:00 та з 17:00 до 22:00.

"Трипільська ТЕС забезпечувала постачання електроенергії у часи пікового навантаження. Це головне, і це величезна проблема, яка на сьогодні виникла. Якщо не будуть вирішені проблеми з постачанням електроенергії у період пікового навантаження, то через ушкодження Трипільської ТЕС такі проблеми можуть виникати у Київській, Чернігівській та Житомирській областях", - розповів Олег Попенко.

Нагадаємо, що в ніч на 11 квітня рф атакувала об'єкти критичної інфраструктури.