Лисогор про ситуацію з ліками на окупованій Луганщині: “Організованого доступу на 60 кілометрів від лінії зіткнення немає”

Лисогор про ситуацію з ліками на окупованій Луганщині: “Організованого доступу на 60 кілометрів від лінії зіткнення немає”

На окупованій прифронтовій території Луганщини склалася критична ситуація з ліками. Населення шукає медичні препарати через оголошення, централізованої доставки медикаментів росіяни не організували.

Про це в ефірі “Суспільне новини” повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, медицину та фармацевтику росіяни знищили ще на початку 2022 року. Тоді під камери приїжджали пропагандистські ЗМІ, окупанти привозили “швидкі допомоги” і роздавали людям ліки. Зокрема, деякі ліки роздавали людям з хронічними захворюваннями у перші дні.

“Зараз агресор нічого не відбудовує, а ситуація з постачанням ліків стала ще більш важкою, тому що у людей за цей час, звісно, стало менше грошей. Там, де знаходяться пенсіонери, вони вже не мають змоги оплачувати доставки тих препаратів, які потрібні. Інтернету та зв’язку у більшості населених пунктів немає. Є якісь волонтери, напевно, які щось довозять. Але організованого доступу до ліків на теперішній час на території близько 60 кілометрів від лінії зіткнення немає. Це дуже велика проблема й ворог ніяк не збирається її вирішувати”, – розповів Лисогор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Рубіжному склалася критична ситуація з ліками. Містяни вимушені шукати препарати по сусідах та через оголошення на під’їздах і парканах.