"Це навіть диво, що Харків ще не знищений", – начальник Генштабу Естонії

"Це навіть диво, що Харків ще не знищений", – начальник Генштабу Естонії

Армія рф використовує в Україні так звану тактику амеби. Зазначається, що оскільки росіяни не мають можливостей для глибокого прориву, то експериментують із невеликими силами всюди й сподіваються, що раптом десь з'явиться шанс прориву.

Про це очільник Генштабу Сил оборони Естонії генерал-майор Енно Митс розповів в інтерв'ю ERR.

Зокрема останнім часом почастішали напади російських військ на місто Харків, а пропагандистські канали Москви закликають знищити Харків.

За словами Митса, це навіть диво, що Харків раніше не був знищений, адже він недалеко від зони бойових дій. Крім того, він вважає, що це спроба рф розширити лінію фронту, оскільки це, своєю чергою, змусило б Україну розширити оборону, що означало б її зменшення.

"Росіяни самі використовують те, що можна назвати амебною тактикою. Свідомо це чи ні, але, як я вже сказав, у них немає можливості зробити глибокий прорив, натомість вони снують всюди, незалежно від життя своїх солдатів, Так би мовити, вони спалюють свою техніку, і вони сподіваються, що раптом десь з’явиться можливість. Це в певному сенсі їхня схема дій, яка характеризує дії не тільки на полі бою, а й глобально», – сказав Митс.

Попри те, що рф має сили бомбити Харків, за словами генерал-майора, вона не має змоги взяти місто.

"Вони можуть одним махом прорватися через місто, але для того, щоб утримувати його під контролем, потрібно значно більше військ. І це саме те, чого росії сьогодні не вистачає. Ми бачимо, що вона  виробляє, так би мовити, більшу військову силу – факт є фактом, що чисельність їхніх сил сьогодні в Україні більша, ніж два роки тому, але знову ж таки, рівень їхньої підготовки та керівництва низький, рівень групової роти. Зараз вони намагалися комбінувати ротні бронеатаки, але вони досить ізольовані ”, – пояснив очільник Генштабу.

Нагадаємо, що 14 квітня головнокомандувач ЗСУ заявив про плани рф захопити Часів Яр до 9 травня.