“Сєвєродонецьк онлайн” - вдруге на  Мапі рекомендованих медіа

“Сєвєродонецьк онлайн” - вдруге на  Мапі рекомендованих медіа

“Сєвєродонецьк онлайн” потрапив на інтерактивну Мапу рекомендованих медіа за результатами незалежного експертного оцінювання у першому півріччі 2024 року.

Про це нашому виданню повідомили в ІМІ.

Мапа рекомендованих медіа - проєкт громадських організацій “Інститут масової інформації” (ІМІ) та “Детектор медіа” (ДМ), який реалізується за підтримки міжнародної організації Internews. Його створили для виявлення та підтримки медіа, які дотримуються високих стандартів журналістики.

Організатори зазначають, що медіа оцінювалися за новою спільною матрицею, розробленою ІМІ та ДМ, яка містить критерії оцінювання незалежності та репутації видань. Основні блоки критеріїв охоплюють прозорість, дотримання професійних стандартів та журналістської етики. Детальніше про оновлену методологію читайте тут.

Загалом оцінювання пройшли 267 медійних ресурсів, 174 з них потрапили на мапу. З Луганської області на ній розмістилися шість медіа: “Сєвєродонецьк онлайн”, “Трибун”, “Телегазета”, “Реальна газета”, інтернет-видання та телеканал “Суспільне Донбас”.

Ознайомитися з мапою можна за посиланням.

Нагадаємо, проєкт стартував у вересні 2023 року. Тоді, на першому етапі, до мапи ввійшли 142 українських медіа, серед них - “Сєвєродонецьк онлайн”.