Росіяни посилять удари по енергетиці, логістиці і військовим складам в Україні: ISW пояснив причину

Росіяни посилять удари по енергетиці, логістиці і військовим складам в Україні: ISW пояснив причину

Російські війська активізують поточні наступальні операції і посилять удари по українській енергетиці в найближчі тижні, щоб використати матеріальні обмеження України напередодні очікуваного прибуття допомоги від США.

Такий прогноз надає Американський інститут війни (ISW).

За інформацією ISW, зосередженість міністра оборони рф Сергія Шойгу на російських наступальних операціях поблизу Часового Яру, на захід від Авдіївки, а також на захід і південний захід від Донецька додатково вказує на те, що російські війська, ймовірно, посилять наступ у цих районах, де вони наразі віддають перевагу ширшим наступальним операціям.

Шойгу, зазначають аналітики, також заявив, що російські війська посилять удари по українських логістичних центрах і сховищах західної зброї.

Російські війська завдали потужних ударів по українській енергетичній інфраструктурі під час ракетних ударів і ударів безпілотників у березні та квітні 2024 року, використовуючи вже погіршені можливості української протиповітряної оборони. Російські війська, ймовірно, посилять удари безпілотниками та ракетами найближчими тижнями, щоб максимально завдати шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловій базі до того, як очікуване надходження допомоги з безпеки США почне полегшувати критичну нестачу ракет ППО в Україні.

"Зосередженість Шойгу на ударах по українській логістиці свідчить про те, що російські війська можуть змінити свій набір цілей, щоб вразити українську транспортну інфраструктуру, логістику та військові складські об’єкти", - попереджає ISW. 

Нагадаємо, двопартійна більшість у Сенаті приєдналася до Палати представників і схвалила пакет законопроєктів, що включає про допомогу Україні на $60,8 млрд.

Відправка допомоги може розпочатися вже цього тижня, після того, як президент США Джо Байден підпише закон.