Європарламент закликав обмежити комунікацію з путіним

Європарламент закликав обмежити комунікацію з путіним

Європарламент ухвалив резолюцію, яка засуджує "вибори" путіна та закликає не вважити їх легітимними.

Про це йдеться у заяві пресслужби Європарламенту.

У четвер, 25 квітня, 493 голосами оголосили резолюцію, де російські вибори називають "фарсом". Зокрема Європарламент закликає країн-членів ЄС та міжнародну спільноту не визнавати результати псевдовиборів росії.

Зокрема зазначено, що вони проводилися й на окупованих територіях України, а на території рф "не були ані вільними, ані справедливими".

"Вони проводилися на незаконно окупованих територіях України і навіть усередині Росії не були ані вільними, ані справедливими, не відповідали елементарним міжнародним виборчим стандартам, а отже, не мали демократичної легітимності,"- підкреслили в документі.

Парламентарі наголосили, що єдиною метою цього процесу було легітимізувати подальшу владу путіна, його "політики безжальних внутрішніх репресій і, насамперед, для загарбницької війни проти України".

Крім того, у тексті висловили жаль через те, що прем’єр Угорщини Віктор Орбан відступив від загальної лінії ЄС і привітав путіна з "перемогою".

Євродепутати закликали країни ЄС обмежити відносини з рф виключно питаннями, що необхідні для регіональної безпеки чи пов’язані з гуманітарними цілями та захистом прав людини:

  • обмін полоненими;
  • звільнення політв’язнів
  • повернення українських дітей, вивезених у росію.

До того ж члени Європарламенту закликали ЄС продовжувати активно підтримувати незалежні організації російського громадянського суспільства, незалежні медіа, правозахисників та активно взаємодіяти з російською демократичною опозицією і пропонувати їй підтримку.

Нагадаємо, що вступ України до ЄС, згідно зі слів єврокомісара, може потребувати збільшення бюджету Євросоюзу до 20%.