Зеленський привітав українців з Великоднем

Зеленський привітав українців з Великоднем

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Великоднем.

Привітання опубліковано на офіційному сайті та в його соціальних мережах.

Він зазначив, що це свято символізує звільнення душі людини від рабства зла й темряви. Перемогу добра й справедливості, перемогу життя над смертю.

"За все це ми боремось 802 дні поспіль. 802 дні, коли воля протистоїть мороку, доблесть протидіє терору. 802 дні нашого спротиву, які можна описати словами з Євангелія від Іоанна: «А Світло у темряві світить, і темрява не обгорнула його…»", - сказав президент України.

Також Зеленський відзначив одну із виставок Софійського собору. Він наголосив, що роботи українських митців (ікони на ящиках від боєприпасів, просочені димом нашої землі й духом нашого народу) несуть у собі глибокий сенс.

"Кожна з цих ікон – немов божественний прояв. Доказ того, що небо з нами. Відповідь на питання, чому українці вистояли. Бо у найважчих обставинах і в найтемніші часи ми здатні народжувати світло. На обпалених вогнем і горем дошках, зі змучених стражданнями українських міст і сіл. Поєднуючи, на перший погляд, несумісне: війну й Господа. Перемагаючи зло вірою. Перемагаючи біду надією", - підкреслив глава держави.

Також Володимир Зеленський пояснив, що всіх нас об'єднує спільна молитва:

  • за всіх наших цивільних людей;
  • за всіх наших дітей;
  • за всіх наших матерів і батьків;
  • за всі наші міста й села;
  • за всіх наших бійців тощо.

"Сьогодні наша молитва – за всіх українців, які чекають цього світанку й неодмінно побачать його. Дочекаються миру, правди й Бога, який повернеться на випалену землю. Всіяну шрамами у вигляді воронок і траншей", - додав президент.

Він заявив, що "світло у темряві світить".

Нагадаємо, які традиції та обряди святкування Великодня на Луганщині.