Україна наздогнала росію у виробництві аналогів дронів Shahed та інших БПЛА, - "Укроборонпром"

Україна наздогнала росію у виробництві аналогів дронів Shahed та інших БПЛА, - "Укроборонпром"

У 2024 році Україна наздогнала росію щодо кількості виробництва дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників

Про це заявив гендиректор "Укроборонпрому" Герман Сметанін, пише АрміяInform.

"Те, що на росії вибухає, — то все наше", — саме так сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. І це факт. Робота щодо кооперації з приватними компаніями триває", - заявив Сметанін.

За його словами, для розробки нових видів озброєнь залучена дуже велика кількість приватних підприємств-розробників, науковців.

"Є розробки більш інноваційні, є такі, що відповідають завтрашньому дню. Потрібно терміново нарощувати виробництво, тому ми входимо в кооперацію з цими виробниками, і в такий спосіб забезпечуємо поставку необхідного озброєння в ЗСУ", - наголосив він.

Також Сметанін повідомив, що Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів.

"Підприємства не лише налагодили та масштабують серійне виробництво артилерійських снарядів та мінометних мін радянських калібрів, але й поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО — 60-мм мінометних мін. Українська протиповітряна оборона успішно застосувала по ворожих безпілотниках ППО, розроблене в межах українсько-американського проєкту, відомого під брендовою назвою FrankenSAM. Вона збила іранський дрон-камікадзе Shahed з відстані 9 кілометрів. Ми здатні виробляти ще більше, але нас стримує дефіцит грошей у держави, і ми розраховуємо на додаткове фінансування, зокрема, з-за кордону", - зазначив він.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Сметанін повідомляв, що "Укроборонпром" запустив серійне виробництво вітчизняного дрону-камікадзе з дальністю польоту 1000 кілометрів. За його словами, виробництво здійснюється у кооперації з іноземними партнерами.