Петиція про розблокування зброї від США для "Азову" набрала 25 тис. голосів за кілька годин

Петиція про розблокування зброї від США для "Азову" набрала 25 тис. голосів за кілька годин

Петиція про сприяння з боку українського уряду скасуванню заборони передачі 12-ій бригаді спецпризначення "Азов" сучасного озброєння від США набрала понад 25 тис. голосів протягом кількох годин.

Петицію зареєстрував сайт президента.

Командир бригади Денис Прокопенко нагадав, що "попри досвід і професіоналізм військовослужбовців бригади, поширення російської пропаганди продовжує сприяти обмеженню доступу до сучасної західної зброї та підготовки 12-ій бригаді "Азов".

"Наразі, закон США про консолідовані асигнування містить положення, яке блокує можливість використання американських коштів на забезпечення батальйону "Азов" зброєю, навчаннями та іншою допомогою: "(Розділ 8131) Забороняє використання коштів, наданих цим законом, для надання зброї, навчань, чи іншої допомоги батальйону "Азов", - нагадують про заборону у петиції.

"Українці створили петицію з вимогою "доручити Прем’єр-міністру України та Міністерству закордонних справ України терміново провести переговори зі Сполученими Штатами Америки щодо скасування обмежень на надання зброї, забезпечення навчань та іншої допомоги для 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України", - зазначив він.

"Дуже швидко набрали 25000 голосів! Дякую всім небайдужим!", - додав Прокопенко.

Нагадаємо, 3 травня Прокопенко повідомляв, що сайт президента України кілька разів відхилив петицію про розблокування надання зброї та допомоги 12-ій бригаді спеціального призначення "Азов" з боку США.