Звільнення міністра Кубракова: він каже, що це з ним не обговорювали, у проєкті постанови ВР назвали причину

Звільнення міністра Кубракова: він каже, що це з ним не обговорювали, у проєкті постанови ВР назвали причину

У Верховній Раді 40 нардепів на чолі з керівником фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією зареєстрували проєкт постанови про звільнення Олександра Кубракова з посади віце-прем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Постанова є на сайті парламенту під номером 11248 від 9 травня.

У пояснювальній записці йдеться, що "існує гостра потреба в утворенні окремого міністерства яке би займалося регіональною політикою", а політика, яка здійснюється сьогодні міністерством Кубракова "в частині регіональної політики знаходиться в критичному стані".

Для того щоб реалізувати ініціативу створення такого окремого міністерства, відповідно до Конституції України, необхідно прийняти таке рішення Верховною Радою України, зокрема, шляхом звільнення з посади члена Уряду - Віце-прем’єр-міністра з відновлення України - Міністра
розвитку громад, територій та інфраструктури України Кубракова Олександра Миколайовича", - йдеться у документі.

Сам Кубраков прокоментував ініціативу щодо звільнення.

"Завжди готовий до відкритого діалогу та детального звіту щодо роботи Міністерства за всіма напрямками у моїй відповідальності. Керівництво фракції та очільник Уряду Денис Шмигаль зі мною це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету не був запрошений", - написав він у своїй заяві.

Кубраков нагадав, що з травня 2021 року очолював Міністерство інфраструктури України. А у грудні 2022 року Верховна Рада прийняла рішення про моє призначення Віце-прем’єр-міністром з відновлення України та міністром нового, обʼєднаного міністерства.

"Щодо голосування за даний проект постанови Верховною Радою — за 5 років спільної роботи ми пройшли великий шлях. З абсолютною більшістю — шлях в одному напрямку. Кожен приймає рішення відповідно до своїх переконань і несе за це відповідальність", - заявив він. 

На засіданні Ради сьогодні, 9 травня, Кубракова звільнили голосами 272 нардепів, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.