путін сказав, що прагне переговорів з Україною про "всеосяжний і справедливий" мир

путін сказав, що прагне переговорів з Україною про "всеосяжний і справедливий" мир

Російський диктатор володимир путін заявив, що відкритий до мирних переговорів з Україною.

Про це він сказав китайському виданню Синьхуа.

"Ми хочемо всеосяжного, стійкого і справедливого врегулювання цього конфлікту мирними засобами. І відкриті до діалогу щодо України, але це мають бути переговори, що враховують інтереси всіх залучених у цей конфлікт країн, зокрема й наші інтереси. Укупі з серйозною розмовою про глобальну стабільність, про гарантії безпеки і для протиборчої сторони, і, звичайно, для росії. Причому це мають бути надійні гарантії", - заявив путін в інтерв'ю напередодні свого візиту у Китай.

Він зазначив, що у росії "позитивно оцінюють підходи Китаю до врегулювання української кризи" - так КНР називає війну росії проти України.

"У Пекіні чудово розуміють його першопричини та глобальне геополітичне значення, що знайшло відображення у плані з 12 пунктів "Позиція Китаю щодо політичного врегулювання української кризи", опублікованому в лютому 2023 року. Зафіксовані в документі ідеї та пропозиції свідчать про щире прагнення наших стабілізації ситуації", - сказав путін і підкреслив, що нещодавно висловлені Сі Цзіньпіном чотири додаткові принципи вирішення конфлікту "органічно доповнюють згаданий план".

Нагадаємо, раніше путін заявляв, що мир в Україні наступить, коли його окупаційна армія виконає всі завдання "сво" - так в рф називають розв'язану війну.

Місяць тому Сі Цзіньпін у Німеччині назвав чотири пункти для встановлення миру в Україні: 

  • підтримка миру і стабільності;
  • утримання від пошуку корисливих цілей;
  • охолодження ситуації;
  • не підливання "масла у вогонь".