В Україні розпочали аварійні відключення електрики для споживачів і підприємств

В Україні розпочали аварійні відключення електрики для споживачів і підприємств

Диспетчерський центр "Укренерго" з 6:40 до 09:00, 15 травня, застосував контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Зазначається, що енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

"Причина – збільшення дефіциту електроенергії внаслідок зростання споживання через похолодання на тлі наслідків російських обстрілів", - додали у компанії.

Також сьогодні з 00:00 до 24:00 для промислових споживачів будуть діяти графіки обмеження потужності. 

В "Укренерго" зазначили, що і вчора, 14 травня, контрольовані аварійні відключення споживачів ввечері були вимушено застосовані по всій Україні через значний дефіцит електроенергії в системі.

"Орієнтовно до 10 відсотків споживачів було відключено до кінця доби", - розповів в ефірі телемарафону голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, вдатись до екстрених заходів "Укренерго" довелось через різке зростання споживання увечері під час похолодання на тлі негативних наслідків попередніх обстрілів об’єктів енергетики.

Кудрицький зазначив, що залученого імпорту електроенергії, аварійної допомоги та застосування обмежень для промисловості виявилось недостатньо для балансування системи.