На Харківщині росіяни розширили зону активних бойових дій майже на 70 км, - Сирський

На Харківщині росіяни розширили зону активних бойових дій майже на 70 км, - Сирський

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що армія рф на Харківщині розширила зону активних бойових дій майже на 70 км, таким чином намагаючись примусити ЗСУ задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Сирський також повідомив, що днів поспіль працює у частинах, які ведуть бойові дії на Харківщині.

За його словами, основні зусилля рф зосередила на напрямку Стрілеча - Липці та на захоплені Вовчанська, з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу в тил українських військ.

"Із цією метою противник створив і значно посилив своє оперативно-тактичне угруповання військ "Сєвєр", до складу якого увійшли бойові частини 6 армії, 11 та 44 армійських корпусів.
Противник розпочав наступ значно раніше запланованого терміну, коли помітив перекидання наших військ, однак, йому не вдалось прорвати нашу оборону. Втім ми розуміємо, що попереду будуть важкі бої і ворог до цього готується", - додав Сирський.

Він зазначив, що працював у всіх бригадах, які ведуть бойові дії у Харківській області, був в одному з батальйонів, який боронить Вовчанськ, на місці прийняв всі необхідні рішення для забезпечення стійкості та ефективності оборони.

Також Сирський об’їхав та перевірив всі частини, які готуються до оборони на Сумському напрямку.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов прогнозує, що росія розпочне нову атаку північніше Харкова, у Сумській області.

За його словами, українська армія намагається перекинути війська з інших ділянок лінії фронту, щоб зміцнити свою оборону на північному сході, але знайти особовий склад було важко.

"Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру", — сказав він. "Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає".