Україна досягла вражаючого прогресу та йде шляхом реформ, - міністерка МЗС Німеччини у Києві

Україна досягла вражаючого прогресу та йде шляхом реформ, - міністерка МЗС Німеччини у Києві

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула з візитом до Києва. Це її восьмий візит.

Про це повідомляє МЗС ФРН.

У повідомленні зазначається, що Бербок "хоче на власні очі переконатися, наскільки вражаюча ця неприборкана воля (українців) протистояти нападникам (рф, - ред.) і негайно відновити зруйновану інфраструктуру".

"путін у своєму імперському божевіллі хотів заволодіти Україною, але натомість міцно з’єднав її з Європою. Наша доля як європейців ще ніколи не була так тісно пов’язана з долею України. Україна з великою рішучістю відстоює свою свободу і тим самим бореться за свободу всіх нас. Вступ України до ЄС є необхідним геополітичним наслідком загарбницької війни росії, яка порушує міжнародне право. Україна досягла вражаючого прогресу та йде шляхом реформ, попри деструктивність росії. Зараз важливо не ослабити в наших зусиллях – у судовій реформі, боротьбі з корупцією та свободі ЗМІ", - наголосила Бербок.

Візит Бербок є у контексті глобальної ініціативи посилення протиповітряної оборони - зараз зібрано майже мільярд євро для додаткової підтримки української ППО. Її візит також є підготовкою до Берлінської конференції з реконструкції як інвестиції в майбутнє України.

"Наша підтримка ґрунтується на глибокій вірі в те, що Україна переможе у цій війні. путін припускає, що врешті-решт у нас закінчиться повітря, але ми витримаємо. Німеччина разом з багатьма іншими країнами з усіх частин світу твердо стоїть на боці України. Народ України може розраховувати на це в довгостроковій перспективі", - підкреслила вона.