ЄС готовий розпочати переговори з Україною щодо вступу до Євросоюзу у червні, - Politico

ЄС готовий розпочати переговори з Україною щодо вступу до Євросоюзу у червні, - Politico

Офіційні особи у керівництві Євросоюзу наполягають на тому, щоб розпочати офіційні переговори щодо вступу України до ЄС вже наступного місяця.

Про це пише Politico, посилаючись на свої джерела.

Українські та європейські дипломатами активно працюють "за лаштунками", намагаючись переконати уряд Угорщини дати свою згоду на початок переговорів щодо вступу України, йдеться у статті.

П'ять дипломатів, які виступали на умовах анонімності, заявили, що мета полягає в тому, щоб розпочати офіційні переговори вже 25 червня.

"Початок переговорів зміцнить моральний дух України, яка вже понад два роки бореться із повномасштабним російським вторгненням і давно прагне приєднатися до ЄС", - вважає видання.

Лідери ЄС заявили президенту України Володимиру Зеленському у грудні, що хочуть, щоб Україна та Молдова приєдналися до Євросоюзу, проте офіційну юридичну процедуру призупинили через позицію Угорщини.

Politico стверджує, що Брюссель і Київ ведуть інтенсивну двосторонню дипломатію з Будапештом, щоб вирішити проблеми угорських меншин в Україні.

Після квітневих переговорів між головою офісу президента України Андрієм Єрмаком та міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто "сторони відзначили позитивну динаміку діалогу".

Один дипломат припустив, що Угорщина, можливо, захоче завершити переговори про вступ України до ЄС до того, як у липні візьме він шестимісячне головування в Раді ЄС.