Сєвєродончанок відзначили на конкурсі "Для Бога я створю найкраще"

Сєвєродончанок відзначили на конкурсі "Для Бога я створю найкраще"

Вихованки гуртка “Чарівний пензлик” Сєвєродонецької дитячої художньої школи Аріна Ткачова та Варвара Удоденко отримали спецвідзнаку конкурсу "Для Бога я створю найкраще", а викладачка художньої школи Юлія Боярчук – подяку.

Про це повідомляє Сєвєродонецька МВА.

Робота Варвари Удоденко має назву “Коли настане день, закінчиться війна”, Аріна Ткачова створила картину “Янголи-охоронці”.

Ще у серпні 2022 року волонтери БО “Благодійний фонд “Свій за Свого” на основі малюнків конкурсу "Для Бога я створю найкраще" відібрали малюнки ангелів, з яких сформували проєкт “Ангели, які тримають небо”.

До проєкту увійшли роботи дітей з Мар’їнки, Сєвєродонецька, Вугледару, Харкова, Миколаєва, Одеси та інших куточків України.

Проєкт стартував 24 серпня 2022 року у рамках святкування Дня Незалежності України в Українському домі у Вільнюсі (Литва).

У жовтні малюнки представили у Центральній бібліотеці Литви. Під час зустрічі королеви Бельгії з українською громадою у Вільнюсі її також познайомили з ангелами.

Майже 2 роки “Ангели, які тримають небо” подорожували по Литві. Це – бібліотека міста Йонава, один з найвеличніших храмів Каунаса, старовинна дерев’яна церква святого Петра і Павла та інші.

Влітку 2023 року під час саміту НАТО виставку відвідали перші Леді і Джентльмени Світу.

Підсумкову виставку презентували у Краєзнавчому музеї в Івано-Франківську. На ній було представлено чотири сотні картин. Ці колажі, кажуть організатори, розповідають про найсокровенніше – стосунки з Богом. Утім, відбиток повномасштабної війни на них добре помітний.

Проєкт триває. У планах виставка у Південній Кореї, США та Іспанії.

Нагадаємо, на Михайлівській площі у Києві 21 травня відкрили виставку «Європейська спадщина Донеччини та Луганщини».