У Львові збиралася "російська опозиція" на свій форум: яка реакція Садового і Буданова

У Львові відбувся форум "російської опозиції": яка реакція Садового і Буданова

У Львові відбувся "Форум російської опозиції", його організували дружини бійців легіону "Свобода росії".

Про це повідомляє DW.

У ньому взяли участь галерист Марат Гельман, екс-депутат Держдуми рф Ілля Пономарьов, добровольці з-поміж росіян, які б'ються на боці України, а також представники Верховної Ради та Офісу президента України, повідомив Гельман.

Перед учасниками виступив радник голови ОП Михайло Подоляк.

Учасники форуму прийняли підсумкову резолюцію: вони мають намір створити "постійно діючу координаційну структуру російського опору", що включає кілька підрозділів-комітетів. Планується, що один із комітетів структури взаємодіятиме з добровольчими підрозділами та партизанами, а також займеться рекрутингом та організацією "акцій опору".

Мер Львова Андрій Садовий вчора, 23 травня, розкритикував захід. "Пишуть, що у Львові сьогодні працює форум якоїсь російської опозиції. Хтось знає, це якийсь жарт? Вже надіслав запит до відповідних органів", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Водночас голова української розвідки Кирило Буданов привітав форум, повідомила пресслужба ГУР. Він назвав його одним із проявів "боротьби проти кремлівської диктатури, що також сприяє перемозі України над державою-агресором".

"Подібні події наближають кінець режиму путіна та сприяють консолідації усіх сил, метою яких є повалення диктатури в рф та поразка кремля у війні проти України", - впевнений Буданов.