Лисогор про лісові пожежі на Луганщині: “Те, що не викосили артилерією, тепер горить”

Лисогор про лісові пожежі на Луганщині: “Те, що не викосили артилерією, тепер горить”

На окупованій Луганщині вслід за Кремінським та Сєвєродонецьким лісництвом зайнялися ліси у Станично-Луганському районі.

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Коментуючи ситуацію на фронті, він розповів, що на луганському відрізку вона загалом контрольована, проте ускладнюється сильними обстрілами. Зокрема, логістичних шляхів. Вчора через це вперше не змогли доставити гуманітарний вантаж у Невське.

“Жодного кроку ворог не просунувся. У деяких місцях наші хлопці трохи вибили кращі позиції для себе. Але дійсно ситуація дуже ускладнюється, тому що використовується важке озброєння. Тим більше, як ви знаєте, й Кремінське лісництво горіло, й Сєвєродонецьке. Це також створює проблеми деякі”, - сказав Лисогор.

Обрахована шкода після пожеж навколо Сєвєродонецька - у Пурдівці, Смоляниновому - склала 17 млрд грн. А зараз, за інформацією керівника ЛОВА, сильна лісова пожежа зайнялася у Станично-Луганському районі.

“Дійсно, дуже велика шкода наноситься лісовим насадженням, тому що їх артилерією викосили майже повністю. А те, що не викосили й те, що лежало, тепер горить. Зрозуміло, що ворог буде підпалювати. Коли є вітер у нашу сторону, вони будуть намагатися все це використовувати”, - прокоментував очільник Луганщини.

Нагадаємо, окупована Сєвєродонецька громада на початку травня потерпала від пожеж.