Трамп сказав донорам своєї передвиборчої кампанії, що бомбив би Москву через Україну, - WP

Трамп сказав донорам своє] передвиборчої кампанії, що бомбив би Москву через Україну, - WP

Претендент на президентський пост у США Дональд Трамп на одному заході з донорами своєї передвиборчої кампанії припустив, що бомбив би Москву та Пекін, якби за його каденції росія вторглася в Україну або Китай вторгся на Тайвань.

Про це повідомляє Washington Post, з посиланням на свої джерела. Цим зізнанням Трамп здивував деяких донорів.

"Кампанія Трампа не відповіла на детальні запитання про його запити про збір коштів, але виступила із заявою на підтримку його зусиль", - йдеться у статті.

Видання пише, що на початку цього місяця Трамп зустрівся з деякими провідними донорами країни в розкішному нью-йоркському готелі і вмовляв зробити їх суттєві внески у свою кампанію: не $2-$3 млн доларів, а $25 млн або 50$ млн, інакше він не буде "дуже щасливий".

Трамп пояснив групі, чому це в їхніх інтересах: якщо його не повернуть на посаду, податки для них зростуть за президента Байдена.

"Зниження податків закінчується для заможних і бідних, із середнім доходом і всіх інших, але вони закінчуються ще через сім місяців, і він (Байден) не збирається їх продовжувати, а це означає, що податки зростуть у чотири рази", – сказав Трамп, якого цитує WP. - "У вас буде найбільше підвищення податків в історії".

За словами 11 донорів, радників та інших близьких до колишнього президента, які на умовах анонімності розповіли про збір коштів, ці слова є лише одним із прикладів серії сміливих прохань Трампа про великі грошові внески в останні місяці. Прохання про мільйонні пожертви надходять у той момент, коли ймовірний кандидат від Республіканської партії прагне закрити грошовий розрив із Байденом і оплатити дорогі судові рахунки за чотирма його кримінальними обвинуваченнями.

"Іноді Трамп висуває більші запити, ніж очікує отримати його команда, іноді дивуючи своїх радників, тому що він просить так багато грошей. Часто зв’язуючи запити на збір коштів за лічені секунди після обіцянок скорочення податків, схвалення нафтової інфраструктури та інших сприятливих заходів і вимагаючи суми, більші, ніж його кампанія та Республіканська партія можуть законно прийняти від будь-якої особи.

Ларрі Ноубл, давній юрист з питань фінансування передвиборчих кампанії, сказав WP, що згідно з федеральними законами Трампу технічно дозволено вимагати внески лише в розмірі 3300 доларів США або менше.