У США відкриваються заводи з виробництва снарядів для України

У США відкриваються заводи з виробництва снарядів для України

У Мескіті, штат Техас (США), відкрився новий завод зброї General Dynamics, який вироблятиме артилерійські снаряди калібру 155 мм.

Про це пише "Голос Америки".

Щоб забезпечити Україну озброєнням, Пентагон поставив за мету виробляти до 100 тис. артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року.

Заводи у Скрантоні та Вілкс-Баррі, штат Пенсільванія, разом виробляють близько 36 тис. снарядів на місяць. Нове підприємство в Техасес може постачати 30 тис. одиниць продукції на місяць.

Завод, будівництво якого обійшлося більш ніж $500 млн, складатиметься з трьох виробничих ліній і забезпечить 350 нових робочих місць.

Ще один завод із виробництва снарядів будується зараз у Камдені, штат Арканзас. Крім того, Пентагон планує відкрити на військовому заводі в Айові другу лінію з виробництва снарядів та частково відкрити завод у Парсонсі, штат Канзас.

Нагадаємо, Україна проводить низку раундів переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо підготовки до укладення двосторонньої безпекової угоди. В Офісі президента заявляли, що безпекова угода між Україною та США має працювати не гірше, ніж меморандум США з Ізраїлем.

Україна вже підписала безпекову угоду з Великою Британією, Німеччиною, Францією і Данією.
Загалом Україна має намір підписати угоди про партнерство у сфері безпеки з 30 країнами.