«Вони приходили до мене в снах – Луганщина і рідна Кремінна»: у Києві презентували книгу Ганни Гайворонської

«Вони приходили до мене в снах – Луганщина і рідна Кремінна»: у Києві презентували книгу Ганни Гайворонської

Сьогодні поетеса Ганна Гайворонська у Публічній бібліотеці імені Лесі Українки у Києві презентувала нову книгу «Хочу додому» у ході літературної зустрічі «Вони приходили до мене в снах – Луганщина і рідна Кремінна». 

Про це повідомляє Кремінська міська рада.

«Хочу додому» – це 14-та книга української поетеси, членкині Національної Спілки письменників України. Ганна Гайворонська присвятила своє життя Луганщині й в цій збірці поезій ділиться спогадами, стражданнями та мріями кожного українця в жорстокі часи війни.

«Збірка відображає біль і тугу наших співвітчизників, розкиданих по всьому світу, за рідним краєм, домівкою та сімейними реліквіями. Друга частина книжки – «Хатинка осені» – сповнена спокоєм і гармонією мирного життя. У ній зібрано пейзажну, інтимну і філософську поезію, яка занурює читача в чаруючий і захоплюючий світ краси та мудрості слова», – зазначили у міськраді.

Також працівники інформаційно-бібліографічного відділу Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки під керівництвом луганчанки Тетяни Квітко створили бібліографічний покажчик «Вони приходили до мене в снах – Луганщина і рідна Кремінна», де зібрані всі матеріали про життя і творчість поетеси.

Нагадаємо, у Києві організували зустріч літературного клубу переселенців з Луганщини з українською письменницею та сценаристкою Люко Дашвар.