Зеленський та міністр оборони США зустрілися у Сінгапурі

Зеленський та міністр оборони США зустрілися у Сінгапурі

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном у Сінгапурі.

Про це йдеться на сайті Офісу Президента.

Зазначено, що глава держави відзначив "незмінну потужну оборонну та політичну підтримку України з боку США". Зокрема Володимир Зеленський подякував Ми дуже вдячні Джозефу Байдену та його адміністрації за "незмінну допомогу в боротьбі за нашу свободу й незалежність".

Окремо Зеленський підкреслив важливість пакета військової допомоги, який ухвалив Конгрес.

На саміті сторони обговорили оборонні потреби України, зокрема для тренування та комплектації нових бригад, коаліції F-16 та рішення про дозвіл обмежених ударів американською зброєю по території росії для ефективної протидії спробам рф розширювати зону бойових дій.

Крім того, президент України та міністр оборони Сполучених Штатів Америки відзначили прогрес щодо підготовки двосторонньої безпекової угоди.

"Володимир Зеленський також розповів Ллойду Остіну про зусилля, яких докладає росія, щоб зірвати перший Глобальний саміт миру. Глава держави наголосив, що участь усіх ключових партнерів України позбавить сенсу такі намагання рф", - повідомили в ОП.

Нагадаємо, що згідно з даними Politico, Київ розчарований обмеженнями США щодо ударів по рф.

Проте зустріч у Сінгапурі має вплинути на рішення Сполучених Штатів.