Іпотека під 3%: коли пройде наступний відбір сімей ВПО на отримання пільгових кредитів

Іпотека під 3%: коли пройде наступний відбір сімей ВПО на отримання пільгових кредитів

У четвер, 6 червня, відбудеться шістнадцятий відбір серед кандидатів на отримання кредиту за програмою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

Про це повідомляє Мінреінтеграції. 

У процесі відбору визначать 600 сімей внутрішніх переселенців, які отримають можливість придбати житло у кредит за найнижчою в Україні ставкою 3% на рік. Кредити надаються на строк до 30 років із початковим внеском 6% від вартості житла.

Проєкт реалізується Мінреінтеграції та Держмолодьжитлом за фінансової підтримки Уряду Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW).

Пряма трансляція заходу проходитиме о 13:00 на YouTube-каналі фонду. Переможців визначать методом випадкової вибірки із застосуванням програмного забезпечення.

Контроль за відбором здійснюватимуть представники Мінреінтеграції, Держмолодьжитла та Імплементаційного консультанта.

Докладна інформація про те, як подати заявку, доступна за посиланням.

Прийом заяв для включення до реєстру буде припинено на добу, протягом якої здійснюватиметься відбір, і відновлено наступного дня після відбору.

Нагадаємо, що за підсумками попередніх етапів відбору 669 сімей внутрішньо переміщених осіб уже отримали пільгові кредити та придбали власне житло.

«Ми вдячні німецьким партнерам за цей важливий для наших внутрішніх переселенців проєкт, який дає їм змогу придбати житло на доступних умовах. Ми будемо робити все від нас залежне, щоб проєкт «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» був масштабований і сприяв забезпеченню житлових потреб більшої кількості постраждалих від війни громадян», – зазначила Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Нагадаємо, німці виділяють додаткові кошти на житлові кредити ВПО.