У луганському хабі в Києві відкрили виставку про викрадену окупантами археологічну спадщину

У луганському хабі в Києві відкрили виставку про викрадену окупантами археологічну спадщину

У гуманітарному хабі Старобільської РДА у Києві можна відвідати виставку «Я з України, поверніть мене додому», яка присвячена археологічній спадщині, викраденій росією з території України.

Про це повідомляє Старобільська РДА.

Зазначається, що цю пересувну виставку представлять у громадських просторах Луганської області. Над її розробкою працювали співробітники Рубіжанського міського музею.

Виставкові матеріали створені на основі матеріалів інформаційно-просвітницького проєкту Спілки археологів України, який розповідає про системні злочини росії, спрямовані на викрадення й привласнення української археологічної, історичної та культурної спадщини.

Відкриття виставки відбулося за участі представників Луганського обласного краєзнавчого музею, Рубіжанського міського музею, а також археолога, кандидата історичних наук, ученого секретаря ІА НАН України Сергія Теліженка.

«Експозиція дає можливість ознайомити луганчан з дослідженнями українських науковців щодо агресивної колоніальної імперської росії, радянської росії, а також глибше дослідити історичну спадщину та минуле України», - йдеться у повідомленні.

Адреса хабу: Київ, бульв. Лесі Українки, 26 А.

Нагадаємо, на Михайлівській площі у Києві 21 травня відкрили виставку «Європейська спадщина Донеччини та Луганщини».