Україна відповіла путіну на його умови щодо встановлення миру

Україна відповіла путіну на його умови щодо встановлення миру

Міністерство закордонних справ України відповіло на заяву російського диктатора володимира путіна щодо його умов про встановлення миру між країнами.

У заяві МЗС зазначається, що путін "зробив чергову низку маніпулятивних заяв".

На думку міністерства, мета яких — ввести в оману міжнародну спільноту, підірвати дипломатичні зусилля спрямовані на досягнення справедливого миру та розколоти єдність світової більшості довкола цілей і принципів Статуту ООН.

"Абсурдною є спроба путіна, який спланував, підготував та втілив разом зі своїми спільниками найбільшу збройну агресію в Європі з часів Другої світової війни, виставити себе в ролі миротворця та висувати варіанти завершення розпочатої ним війни, які підривають основи міжнародного правопорядку та Статуту ООН", - наголошує МЗС.

Також у відомстві нагадали, що "всі озвучені путіним ультиматуми вже багато разів лунали з Москви і нічого нового в цих чергових заявах немає".

"Водночас показовим є час їхнього озвучення. Закидаючи такі сигнали в інформаційний простір напередодні проведення інавгураційного Глобального саміту миру в Швейцарії, путін переслідує тільки одну мету: завадити участі лідерів і країн в цьому саміті. Поява заяв путіна саме за день до початку саміту свідчить про те, що росія боїться справжнього миру", - вважають в МЗС.

"путін не прагне миру, він прагне розколу світу. Він чудово розуміє, що потужний голос світу, який пролунає на Глобальному саміті миру в Швейцарії, стане першим практичним кроком до справедливого миру. В планах росії — не мир, а продовження війни, окупація України, знищення українського народу та подальша агресія в Європі", - підкреслює міністерство.

МЗС впевнено, що участь якнайбільшої кількості країн і міжнародних організацій в інавгураційному Глобальному саміті миру є критично важливою для того, щоб змусити росію відмовитися від ультиматумів і перейти до добросовісних переговорів щодо завершення війни, а не пропагандистських заяв під прикриттям жахливих ракетних обстрілів України.

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін напередодні саміту у Швейцарії, куди не запросили рф, назвав свої умови для початку переговорів про мир з Україною.

Москва буде готова до переговорів з Києвом, якщо: українська влада відмовиться від вступу до НАТО; ЗСУ залишить території "днр", "лнр", Запорізької та Херсонської областей. путін підкреслив, що йдеться про адміністративні межі регіонів. Третя умова путіна: нейтральний, позаблоковий, без'ядерний статус України, "демілітаризація та денацифікація". Четверта: скасування санкцій проти росії.