Росіяни обіцяють вкласти кошти у шахти Луганщини на тлі скорочень персоналу

Росіяни обіцяють вкласти кошти у шахти Луганщини на тлі скорочень персоналу

Орендарі 15 шахт у  самопроголошених «лнр» та «днр» обіцяють вкласти в їхній розвиток 65 млрд рублі (приблизно 26 мільярдів гривень). Як відомо, після здачі шахт в оренду почалося скорочення персоналу.

Так, На Петербурзькому економічному форумі, що відбувся на початку червня, уряд самопроголошеної «лнр» передав ростовському ТОВ «Торговий дім «Донське вугілля» п'ять шахт («Молодогвардійська», «Червоний партизан», «Суходільська-Східна», «Харківська», шахта імені Баракова) та допоміжні виробництва (ЦЗФ "Нагольчанська", ПП "Ровеньківське вантажно-транспортне управління"). Ще п'ять шахт компанія орендувала у квітні 2024 року.

Уряд країни-агресорки підготував концепцію реформи вугільної галузі захоплених територій Луганщини та Донеччини. Вона передбачає залучення приватного капіталу у галузь задля підвищення її рентабельності. Передача шахт в оренду інвесторам розпочалася у 2024 році.

Як повідомлялося, окупаційна адміністрація передала російському «інвестору» ще п’ять вугледобувних підприємств Луганщини.

«Знову за символічну суму і за відсутності конкурентних торгів. Тож, на скорочення штату та інші проблеми очікують гірники шахт «Молодогвардійська», «Червоний Партизан», імені Баракова, «Суходільська-Східна», «Харківська», - прокоментували у ЛОВА.

Нагадаємо, звільненим шахтарям у самопроголошеній «лнр» нові «інвестори» не виплачують належні кошти.

Зокрема, на шахті «Білоріченська» російський «інвестор» не виконав одну з обіцянок. Зайшовши на підприємство, новий «господар» почав зі скорочення штату.

«Гірників та інженерний персонал залишили без роботи, але належні кошти, які виплачують при звільненні, й заробітну плату за останні місяці їм не нарахували», - наголосили в обласній адміністрації.