Луганчанка отримала відзнаку на конкурсі проєктів екологічного спрямування у США

Луганчанка отримала відзнаку на конкурсі проєктів екологічного спрямування у США

Випускниця Кремінського ліцею №5 Марія Руднєва виборола почесну відзнаку GENIUS Olympiad.

Про це йдеться на сторінці ліцею у Facebook.

Так, 10–14 червня в Рочестерському технологічному інституті у штаті Нью-Йорк (США) відбувся фінал найбільшого у світі конкурсу проєктів екологічного спрямування — GENIUS Olympiad.

Цьогоріч змагалися учасники з 67 країн світу. Українська делегація виборола 46 нагород: 10 золотих медалей, 15 срібних, 9 бронзових, 11 почесних і 1 гранпрі.

Почесну відзнаку отримала дійсна членкиня Малої академії наук України Руднєва Марія – випускниця Кремінського ліцею № 5. Нагороду їй вручили за проєкт "Осте осте сте пусте" в номінації “Креативне письмо”.

“Марія одразу ж поринула в креативну атмосферу конкурсу, організувавши українську вечірку, на якій разом з українською командою співала пісню на слова "Гаї шумлять" Павла Тичини, танцювала проникливий вальс, презентувала українські пам'ятки та сувеніри, незабутні враження отримала від відвідування Ніагарського водоспаду. Але найголовніше – неперевершена атмосфера взаємопідтримки та радість від спілкування з творчими особистостями, науковцями й науковицями з України. Із собою дипломантка везе не тільки наснагу на подальші звершення, але й від волонтерів 500 турнікетів на передову”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, учениця Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею Єва Римар посіла третє місце на Всеукраїнському конкурсі-захисті Малої академії наук.