Українців у Німеччині можуть позбавити громадянської допомоги

Українців у Німеччині можуть позбавити громадянської допомоги

Депутат Бундестагу Біджан Джір-Сарай, генсек ліберальної партії ВДП, що входить до правлячої коаліції, вважає, що українців у Німеччині слід позбавити виплату соціальної допомоги.

Про це повідомляє BILD.

Відомо що з 1 січня громадянська допомога на одного безробітного в Німеччині становить 563 євро на місяць.

"І багато хто у ФРН незадоволений цим, оскільки часто вигідніше отримувати допомогу зі звільненням від податків і підробляти в тіньовій зайнятості, ніж ходити на постійну роботу та сплачувати податки", - зазначено у виданні.

Зокрема з червня 2022 року соцвиплату (Bürgergeld) у Німеччині отримують і ті, хто втік з України. Зараз у ФРН їх близько 1,25 млн.

А т, хто приїхав з інших країн, можуть розраховувати лише на 460 євро допомоги для біженців. 

"Знову біженці, які прибувають від війни в Україні, в майбутньому повинні отримувати не Bürgergeld, а за законом про пільги для осіб, які шукають притулку. У нас всюди брак робочих рук. Наприклад, у сферах громадського харчування, будівництва, догляду за людьми. Ми більше не повинні використовувати гроші платників податків для фінансування безробіття, а маємо дати людям роботу", - заявив депутат.

Раніше також глава МВС федеральної землі Бранденбург Міхаель Штюбген, член консервативної партії ХДС назвав Bürgergeld для українців "фундаментальною помилкою" та "гальмом для виходу на роботу".

З ним погодився його колега з Баварії Йоахім Херрманн. Він розказав BILD, що зараз в українців "встановлюються абсолютно неправильні стимули".

Нагадаємо, що Верещук розповіла, скільки в Україні ВПО, та яка кількість з них отримують виплати.