Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Конституції

Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Конституції

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Конституції України, він записав його у Львові дорогою з Києва у Брюссель.

Повний текст опублікував Офіс президента.

"Перше слово першої статті нашої Конституції – "Україна". І з перших хвилин війни мільйони людей довели, що для них Україна справді на першому місці. Всі, хто думав насамперед не про себе, хто розуміє, що в часи війни на перший план виходить ключовий обов’язок. 17-та стаття Конституції. Захист України – це найважливіші функції держави та справа всього українського народу", - зауважив Зеленський.

"Дорогий народе! Конституція України – людиноцентрична. Війна Росії проти України – людинонищівна. путін завдає ударів не тільки по нашій землі. Щодня він б’є по конституційних свободах українців. Він стріляє та вбиває наші права, він атакує невід’ємне право на життя, розвиток, достаток, право на власний вибір. Усі права наших дітей. Усі, гарантовані Конституцією України, права наших людей. Право всього нашого народу та нашої країни – це право на мир", - підсумував він.

Нагадаємо, 28 червня 28 років Верховна Рада ухвалила Основний закон нашої держави - Конституцію України.

Україна подала заявку до Ради Європи про часткове призупинення дії в країні деяких пунктів Європейської конвенції з прав і свобод людини у зв'язку з воєнним станом. Відповідний документ опублікували на сайті міжнародної організації в неділю, 28 квітня. Там уточнюється, що саму заявку було подано ще 4 квітня.