На окупованій Луганщині критична ситуація зі сміттям. Полігони переповнені, - ЛОВА

 На окупованій Луганщині критична ситуація зі сміттям. Полігони переповнені, - ЛОВА

Полігони відходів в «лнр» переповнені – сміття не вивозять. Розбиту південну частину Рубіжного відновлювати не збираються.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

Окупанти постійно заявляють про наміри розпочати будівництво шістьох сміттєзвалищ на території самопроголошеної «лнр». Туди будуть звозити відходи з міст та сіл «республіки» та сусідніх регіонів рф, щоб не псувати екологію росіянам.

«Поки що – виключно на папері. Бо, до прикладу, на Біловодщині існуючий полігон відходів наразі переповнений. Але вихід із ситуації загарбники знайшли. Із новосибірська, за 3500 км, до населеного пункту на Луганщині доставили техніку, яка займається утрамбуванням сміття на цьому полігоні – аби влізло ще більше. Бо вивозити на територію росії не можна, а в самій «лнр» – вже нікуди», - зазначили у ЛОВА.

Також повідомляється, що під час штурмів навесні 2022 року росіяни майже повністю зруйнували південну частину Рубіжного, де залишилися більш-менш вцілілими лише окремі будинки.

«Але навіть їх окупанти не обіцяють відновити. Не кажучи вже про комунікації, іншу інфраструктуру чи відбудову зруйнованого житла. Люди, що там залишилися, третій рік живуть без світла та води. Окупаційній владі байдуже», - прокоментували у ЛОВА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося,що у Сєвєродонецьку не лише перероблятимуть сміття з рф, а й захоронятимуть.