Держдеп: США дозволять Україні бити на більшу відстань, якщо рф спробує розширити фронт

Держдеп: США дозволять Україні бити на більшу відстань, якщо рф спробує розширити фронт

Помічник Держсекретаря США з питань Європи Джеймс О'Браєн заявив, що якщо росія спробує розширити фронт, то Вашингтон дозволить Україні вести вогонь на більшу відстань.

Так він відповів на відповідні запитання американських законодавців на слуханнях в комітеті палати представників з міжнародних відносин, пише Liga.net.

"Якщо росія спробує розширити нинішній фронт, то Україні дозволять вести вогонь на більшу відстань", – сказав О'Браєн.

Водночас, пише видання, зараз США спостерігають "різкі зміни у здатності росії наступати через втрату критично важливих об'єктів у зоні, де дозволено вести вогонь".

Наприклад, конгресмен-республіканець Джо Вілсон заявив, що "хоча деякі обмеження на українські контратаки вже було знято, цього очевидно недостатньо".

“Раніше лідер меншості в комітеті з Міжнародних відносин палати представників, конгресмен-демократ Грегорі Мікс заявив в коментарі Голосу Америки, що також підтримує розширення географії ударів по території РФ”, – йдеться у дописі.

За словами іншого конгресмена-республіканця Томаса Кіна, якого цитує Liga.net, навіть після того, як США зняли заборону на удари по РФ вздовж кордону, це все одно "напівзаходи".

Нагадаємо, спікер Палати представників американського Конгресу Майк Джонсон заявив, що США мають дозволити Україні вести війну так, як вона вважає за потрібне.